Šta je fermentacija?

Proces fermentacije se odvija kada kvasac i bakterije počnu da pretvaraju šećere i kiseline u sluzi kafe, generišući različite organske kiseline, ugljen-dioksid, etilni alkohol i druga jedinjenja u procesu; ovo se nastavlja sve dok im više ništa ne preostaje za rad ili dok im okolina ne postane negostoljubiva (na primer kada se kafa potpuno osuši do 11% unutrašnje vlage). Proizvođači obično pokušavaju da kontrolišu i moduliraju brzinu fermentacije koristeći otvorene rezervoare, kante, kanale za vodu i druge posude za zadržavanje kafe tokom ovog procesa ili različitim tehnikama tokom faze sušenja na podignutim krevetima ili terasama.

Anaerobna fermentacija se razlikuje u tome sto posude u kojima fermentiraju plodove od kafe uopšte ne sadrže kiseonik: Kiseonik se uklanja kad se kafa doda na početku procesa, a ventili na rezervoarima sprečavaju prodor kiseonika tokom procesa dok takođe omogućavajući oslobađanje CO2 tokom nakupljanja tokom fermentacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezani postovi

Zemlje Porekla
admin

Indija

Robusta indijska “višnja“ (eng.cherri) Indija koja čini 60% ukupne proizvodnje kafea. Većina rastućih područja nalazi se u zapadnim obalnim regijama Karnataka, Kerala i Tamil Nadu. Ova

Pročitaj više »
Zemlje Porekla
admin

Kolumbija

Kolumbijski pregledi za kafu imaju tendenciju da kafu ocenjuju kao: srednjeg tela s bogatim ukusom i kiselinom nalik citrusima. Najbolja visoko uzgojena kolumbijska kafa tipična je

Pročitaj više »
Zemlje Porekla
admin

Brazil

Oko jedne trećine svetske kafe uzgaja se u Brazilu, a veliki deo brazilske premijum kafe nosi oznaku Santos po istoimenoj luci iz koje se ukrcava kafa.

Pročitaj više »
Fermentacija
admin

Šta je fermentacija?

Proces fermentacije se odvija kada kvasac i bakterije počnu da pretvaraju šećere i kiseline u sluzi kafe, generišući različite organske kiseline, ugljen-dioksid, etilni alkohol i

Pročitaj više »
Kafa
admin

Pečenje

KOJE PEČENJE IMA VIŠE KOFEINA? Ni jedno! Tamno pečena i svetlo pečena kafa u osnovi sadrže jednake količine kofeina. Nije pitanje svetlog ili tamnog pečenja.

Pročitaj više »
Caffico_Roasters_Logotip

CAFFICO Web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala da imate najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici.