Pronađite najbolji ručni mlin za kafu u 2020. godini

Ako tražite najbolji ručni mlin za kafu u 2020. godini za pripremu ukusne šoljice kafe kod kuće, dobrodošli, ovde ćete pronaći odgovor. Jedno od zlatnih pravila prilikom ulaska u svet specijalitetne kafe jeste sveže mlevenje zrna kafe kvalitetnim mlinom neposredno pre kuvanja. Potrudili smo se da za vas pronađemo idealan ručni mlin za kafu koji će vam pomoći da donesete pravu odluku.

Zašto je korišćenje kvalitetnog mlina za kafu tako važno?

Kafa je osetljiv proizvod s kojim treba pažljivo postupati kako bi se očuvali njeni ukusi i arome. Zrna kafe, ako se čuvaju u hermetički zatvorenoj posudi i idealno se konzumiraju između 5-7 dana i 4 nedelje nakon datuma pečenja, zadržava većinu svojih senzornih svojstava. Naša preporuka je kupovina posebnih zrna kafe u malim serijama, svaki put sveže samleti i veličinu mlevenja prilagoditi svojoj opremi za pripremu kafe. Za ravnomernu ekstrakciju mlevena kafa mora da bude jednake veličine i oblika. Kvalitetan ručni mlin za kafu proizvešće precizno i dosledno mlevenje potrebno za kuvanje ukusne šoljice kafe kod kuće.

Na šta treba obratiti pažnju kod ručnog mlina za kafu

Pri odabiru ručnog mlina za kafu koji želite da kupite, ovo su ključni faktori koje treba uzeti u obzir:

 Materijali i rukovanje

 Telo i baza većine ručnih mlinova za kafu izrađeni su ili od nerđajućeg čelika, plastike, stakla, drveta ili od kombinacije gore pomenutog. Iako je važno za iskustvo mlevenja i opšti osećaj mlina razmotriti od čega su napravljeni telo i baza mlina, posebnu pažnju treba obratiti na materijal koji se koristi za mlevenje. Imate mogućnost između keramičkih i čeličnih noževa, ovaj drugi je oštriji i efikasniji izbor. Dobro dizajniran ručni mlin koji dolazi s kvalitetnim noževima učiniće vaše iskustvo kafe puno ukusnijim.

Kapacitet

Svaki ručni mlin za kafu ima drugačiji kapacitet levka i koša, što je važno uzeti u obzir kada želite da kuvate veće količine kafe odjednom. Ako se desi da meljete u serijama jer je vaš levak premali, prva runda mlevene kafe koja čeka u uređaju za kuvanje počeće da gubi ukus dok vi meljete preostalu kafu, što nije poželjno.

Postavke mlevenja

Da biste prilagodili svoj napitak, presudno je prilagoditi veličinu mlevenja uređaju za pripremu. Ako želite da kuvate kafu u raznim aparatima za kafu, potreban vam je ručni mlin koji odgovara vašim potrebama. Imajte na umu da je ručno mlevenje zrna za domaću kafu ili espresso duži posao jer je potreban fin mlev, neophodan je veći napor nego što bi to bilo kod krupnijeg mlevenja za, na primer,filter kafu.

Naša preporuka na bazi odnosa kvaliteta i cene:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezani postovi

Zemlje Porekla
admin

Indija

Robusta indijska “višnja“ (eng.cherri) Indija koja čini 60% ukupne proizvodnje kafea. Većina rastućih područja nalazi se u zapadnim obalnim regijama Karnataka, Kerala i Tamil Nadu. Ova

Pročitaj više »
Zemlje Porekla
admin

Kolumbija

Kolumbijski pregledi za kafu imaju tendenciju da kafu ocenjuju kao: srednjeg tela s bogatim ukusom i kiselinom nalik citrusima. Najbolja visoko uzgojena kolumbijska kafa tipična je

Pročitaj više »
Zemlje Porekla
admin

Brazil

Oko jedne trećine svetske kafe uzgaja se u Brazilu, a veliki deo brazilske premijum kafe nosi oznaku Santos po istoimenoj luci iz koje se ukrcava kafa.

Pročitaj više »
Fermentacija
admin

Šta je fermentacija?

Proces fermentacije se odvija kada kvasac i bakterije počnu da pretvaraju šećere i kiseline u sluzi kafe, generišući različite organske kiseline, ugljen-dioksid, etilni alkohol i

Pročitaj više »
Kafa
admin

Pečenje

KOJE PEČENJE IMA VIŠE KOFEINA? Ni jedno! Tamno pečena i svetlo pečena kafa u osnovi sadrže jednake količine kofeina. Nije pitanje svetlog ili tamnog pečenja.

Pročitaj više »
Caffico_Roasters_Logotip

CAFFICO Web stranica koristi kolačiće kako bi osigurala da imate najbolje korisničko iskustvo na našoj web stranici.