

Indija
Robusta indijska “višnja“ (eng.cherri) Indija koja čini 60% ukupne proizvodnje kafea. Većina rastućih područja nalazi se u zapadnim obalnim regijama Karnataka, Kerala i Tamil Nadu. Ova
Robusta indijska “višnja“ (eng.cherri) Indija koja čini 60% ukupne proizvodnje kafea. Većina rastućih područja nalazi se u zapadnim obalnim regijama Karnataka, Kerala i Tamil Nadu. Ova
Kolumbijski pregledi za kafu imaju tendenciju da kafu ocenjuju kao: srednjeg tela s bogatim ukusom i kiselinom nalik citrusima. Najbolja visoko uzgojena kolumbijska kafa tipična je
Oko jedne trećine svetske kafe uzgaja se u Brazilu, a veliki deo brazilske premijum kafe nosi oznaku Santos po istoimenoj luci iz koje se ukrcava kafa.
Proces fermentacije se odvija kada kvasac i bakterije počnu da pretvaraju šećere i kiseline u sluzi kafe, generišući različite organske kiseline, ugljen-dioksid, etilni alkohol i
KOJE PEČENJE IMA VIŠE KOFEINA? Ni jedno! Tamno pečena i svetlo pečena kafa u osnovi sadrže jednake količine kofeina. Nije pitanje svetlog ili tamnog pečenja.
Ako tražite najbolji ručni mlin za kafu u 2020. godini za pripremu ukusne šoljice kafe kod kuće, dobrodošli, ovde ćete pronaći odgovor. Jedno od zlatnih